Prečo nakupovať u nás?
Prečo nakupovať u nás?

- Nie sme len e-shop ale aj realizátorská firma s 10-ročnými praktickými skúsenosťami.
- Preto Vám vieme poradiť s každým technickým riešením či svojpomocnou realizáciou jazierka.
- Je za nami množstvo realizácií a referencií.
- Pred kúpou cez e-shop sa môžte s nami spojiť a odkonzultovať vhodnosť vybraného tovaru pre váš zámer.
- Zabezpečujeme záručný aj pozáručný servis na u nás zakúpený tovar.
- Môžte nás osobne navštíviť a prezrieť si produkty jazierkovej techniky priamo zapojené v našich jazierkach.

Certifikovaný e-shop
Certifikovaný e-shop

- Sme jediný e-shop na Slovensku s jazierkovou technikou a KOI kaprami certifikovaný spoločnosťou SAEC. Sme držiteľom certifikátu "Bezpečný nákup" od 8.2.2015 čo znamená, že e-shop numa.sk úspešne absolvoval certifikáciu už 10 rokov po sebe.
- Certifikovaný obchod prináša zákazníkom záruku a zároveň záväzok, že spĺňame pravidlá bezpečného a bezproblémového nákupu stanovené certifikačnými pravidlami.
- Pristupujeme seriózne ku každej prípadnej reklamácii.
- Dodržiavame pravidlá ochrany osobných údajov, čo potvrdzuje Úrad na ochranu osobných údajov SR registráciou informačného systému spoločnosti NUMA s.r.o. s prideleným registračným číslom - 201416903.
- Svoju objednávku môžte uhradiť dobierkou, alebo ju bezpečne uhradiť cez zabezpečený portál banky. Platbu na dobierku neposkytujeme pre fólie a tovar na objednávku.

Vernostný program
Vernostný program

- Spoločnosť NUMA s.r.o. svojich zákazníkov nakupujúcich prostredníctvom e-shopu odmeňuje za vernosť.
- Zaregistrujte sa u nás, objednajte si tovar a zbierajte pri tom body, ktorými môžete pri Vašich ďalších nákupoch u nás zaplatiť. Vernostné body sa nepripisujú za tovar ktorý je v zľave.
- Kúpou cez e-shop je vami zakúpený tovar registrovaný systémom a pri prípadnej reklamácii nemusíte predkladať doklad o kúpe.

Expresná doprava ZDARMA
Vernostný program

- Okamžitá expedícia tovaru - 93% tovaru je skladom a pri zadaní objednávky v pracovných dňoch do 12:00 hodiny (fólie do 10:00 hod) ho okamžite expedujeme - kuriérom je na druhý pracovný deň u Vás.
- Pri každom tovare je uvedená jeho dostupnosť - máte tak prehľad kedy Vám tovar môžeme odoslať.
- Doprava tovaru je zdarma pri objednávke nad 80€ pri doprave poštou a nad 150€ pri doprave kuriérom. Doprava zdarma neplatí pre fólie.

» » » Arowana dračia ryba

Arowana dračia ryba




Dračia ryba Arowana je podľa Feng Shui tradične považovaná za symbol prosperity, bohatstva, nositeľa šťastia a pohody. Ak sa pozrieme na ázijské arowany, tak tvarom tela, veľkými šupinami, veľkými prsnými plutvami a dvojitými fúzmi nápadne pripomínajú vyobrazenia ázijských drakov. Typickou farbou ázijských drakov je červená a zlatá a pokiaľ ste šťastným majiteľom takejto farebnej formy, tak Vám prinesie šťastie stopercentne.

Arowana dračia ryba

Voda je miestom, kde sa zhromažďuje „Chi“, ktoré je prirodzeným zdrojom energie „Jin“. Ak je v nej „priaznivá“ ryba, akou je arowana, tak vyrovnáva „Jang“ a pomáha rozptýliť všetku negatívnu energiu v dome či kancelárii.

Ak akvárium s arowanami umiestnite v obývačke na sever, zaktivizujete oblasť bohatstva. Umiestnením arowany do akvária orientovaného na severe miestnosti posilníte tento dôležitý sektor.

Arowana má črty draka, a preto sa považuje za magický symbol akumulovania bohatstva. Mohutné ústa arowany zbierajúce potravu na hladine symbolizujú, ako arowana dokáže zachytiť úspech zhora a vtiahnuť ho dovnútra pre svojho majiteľa.

Niet pochýb o tom, že arowana prinesie majiteľovi bohatstvo, pretože takmer každý majiteľ arowany potvrdí aké šťastie prináša do rodinného rozpočtu. Arowana je rybou bohatých, niet sa preto čo čudovať, že sa nachádza v kanceláriách mnohých úspešných podnikateľov.

Arowana je vysoko inteligentná ryba, pretože môže rozumieť ľudskej reči. Táto ryba má schopnosť pritiahnuť na seba pozornosť tak, že sa všetci budú pozerať len na ňu. To je dôvod prečo si získala nadradené postavenie vo vodnom kráľovstve nielen v Ázii.

Okrem toho, arowana dokáže vyžarovať silné vibrácie na zlepšenie aury v prostredí a dokáže predvídať negatívne udalosti ktoré sa ešte nestali. Tí ktorí chovajú arowanu tvrdia, že sa stalo, že ich arowana narážala na steny akvária aby informovala o zlej predzvesti. V niektorých prípadoch verná arowana vyskočila z akvária a dá sa povedať že “spáchala samovraždu”, aby ochránila pred smrťou svojho majiteľa.

Vďaka svojej popularite sa arowany dostali na pokraj vyhynutia, čo je tienistou stránkou ich obľuby. Ázijské červené a zlaté arowany sa tak dostali na zoznam ohrozených druhov CITES, ich odchyt vo voľnej prírode je tak zakázaný. Jedinou možnosťou ako si zadovážiť arowanu ostáva nákup z fariem, kde sa odchované arowany čipujú a ku každej je vystavený certifikát pôvodu.

Podmienky pre chov arowany

Je potrebné si uvedomiť, že arowana patrí medzi väčšie ryby (v dospelosti 60-100 cm), takže nádrž na jej chov by mala mať aspoň 2 metre na dĺžku a na šírku aspoň 80 cm. Samozrejme, čím väčšia nádrž tým lepšie. Je tiež dôležité vedieť že arowany skáču (hlavne keď sú v strese),  takže je potrebné akvárium dobre prekryť.

Optimálna teplota vody by mala byť 27 až 30° C s hodnotou pH od 6 do 7. Odporúčam výmenu 10-30 % vody týždenne. Pozor: pri výmene väčšieho množstva vody môže dôjsť k úmrtiu. Pre dosiahnutie kvalitnej vody odporúčam používať extrakt z listov Ketapang (morského mandľovníka). Tento extrakt používa väčšina ázijských fariem chovajúcich arowany.

Arowany dosahujú pohlavnú zrelosť v 4-5 roku života, kedy ich veľkosť dosahuje zhruba 60 cm. Samec má výraznejšie sfarbenie a mohutnejšiu spodnú čelusť, nakoľko po nakladení vajíčiek samicou ich samec oplodní a pozbiera do úst. Môže takto strážiť okolo 60 ikier a neskôr aj samotný plôdik až do jeho rozplávania.

Samec arowany s potomstvom

Plôdik sa liahne po 7 dňoch od oplodnenia. Po vyliahnutí má pomerne veľký žĺtkový vak kvôli ktorému takmer nemôže plávať. Až zhruba po 1,5 mesiaci plôdik spotrebuje žĺtkový vak a postupne sa rozpláva – dovtedy ich stále stráži samec.

Plôdik po dosiahnutí cca 5 cm začína prijímať potravu. Najskôr sú to nauplie artémie, neskôr larvy pakomárov, krevetky a menšie rybky. Nám sa osvedčilo kŕmenie dospelých arowán sterilným krmivom Arowana Gourmet, ktoré obsahuje tri rôzne zložky - pre zdravie, sfarbenie a rast.

Arowany z našej ponuky si môžte objednať v našom e-shope.

Červená a zlatá arowana

Spoločnosť NUMA s.r.o. je výhradným zástupcom spoločnosti FIAP GmbH na Slovensku. Ponúkame tovar od renomovaných výrobcov, akými sú FIAP, OASE, MESSNER, TMC, HOUSE OF KATA, VELDA, SENEYE a Evolution Aqua

  • manu1
  • manu2
  • manu3
  • manu4
  • manu5