Prečo nakupovať u nás?
Prečo nakupovať u nás?

- Nie sme len e-shop ale aj realizátorská firma s 10-ročnými praktickými skúsenosťami.
- Preto Vám vieme poradiť s každým technickým riešením či svojpomocnou realizáciou jazierka.
- Je za nami množstvo realizácií a referencií.
- Pred kúpou cez e-shop sa môžte s nami spojiť a odkonzultovať vhodnosť vybraného tovaru pre váš zámer.
- Zabezpečujeme záručný aj pozáručný servis na u nás zakúpený tovar.
- Môžte nás osobne navštíviť a prezrieť si produkty jazierkovej techniky priamo zapojené v našich jazierkach.

Certifikovaný e-shop
Certifikovaný e-shop

- Sme jediný e-shop na Slovensku s jazierkovou technikou a KOI kaprami certifikovaný spoločnosťou SAEC. Sme držiteľom certifikátu "Bezpečný nákup" od 8.2.2015 čo znamená, že e-shop numa.sk úspešne absolvoval certifikáciu už 10 rokov po sebe.
- Certifikovaný obchod prináša zákazníkom záruku a zároveň záväzok, že spĺňame pravidlá bezpečného a bezproblémového nákupu stanovené certifikačnými pravidlami.
- Pristupujeme seriózne ku každej prípadnej reklamácii.
- Dodržiavame pravidlá ochrany osobných údajov, čo potvrdzuje Úrad na ochranu osobných údajov SR registráciou informačného systému spoločnosti NUMA s.r.o. s prideleným registračným číslom - 201416903.
- Svoju objednávku môžte uhradiť dobierkou, alebo ju bezpečne uhradiť cez zabezpečený portál banky. Platbu na dobierku neposkytujeme pre fólie a tovar na objednávku.

Vernostný program
Vernostný program

- Spoločnosť NUMA s.r.o. svojich zákazníkov nakupujúcich prostredníctvom e-shopu odmeňuje za vernosť.
- Zaregistrujte sa u nás, objednajte si tovar a zbierajte pri tom body, ktorými môžete pri Vašich ďalších nákupoch u nás zaplatiť. Vernostné body sa nepripisujú za tovar ktorý je v zľave.
- Kúpou cez e-shop je vami zakúpený tovar registrovaný systémom a pri prípadnej reklamácii nemusíte predkladať doklad o kúpe.

Expresná doprava ZDARMA
Vernostný program

- Okamžitá expedícia tovaru - 93% tovaru je skladom a pri zadaní objednávky v pracovných dňoch do 12:00 hodiny (fólie do 10:00 hod) ho okamžite expedujeme - kuriérom je na druhý pracovný deň u Vás.
- Pri každom tovare je uvedená jeho dostupnosť - máte tak prehľad kedy Vám tovar môžeme odoslať.
- Doprava tovaru je zdarma pri objednávke nad 80€ pri doprave poštou a nad 150€ pri doprave kuriérom. Doprava zdarma neplatí pre fólie.

» » » Cena výstavby záhradného jazierka

Cena výstavby záhradného jazierka




Častou otázkou záujemcov o výstavbu záhradného jazierka je „koľko by stálo záhradné jazierko na kľúč?“. Odpoveď je podobná ako na otázku “koľko stojí nové auto?”. Všetko závisí od parametrov ako veľkosť, náklady, typ rýb a či vôbec ryby, spôsob výstavby atď. Poďme sa teda pozrieť, ako vypočítať cenu výstavby záhradného jazierka.

Cena výstavby záhradného jazierka

Predtým, než sa pokúsime spočítať náklady na výstavbu záhradného jazierka, sa najskôr pozrieme na jednotlivé parametre, ktoré jeho cenu ovplyvňujú. Okrem ceny majú tieto parametre samozrejme vplyv aj na jej náročnosť a podmienky, ktoré sú pre výstavbu potrebné.

1. Veľkosť jazierka

Ako prvú si musíme položiť otázku aké veľké jazierko chceme. Podľa našich skúseností je optimálna veľkosť pre záhradné jazierko s rybami v objeme 10.000 litrov. Vychádza to jednoducho zo skutočnosti, že väčšina prípravkov na údržbu a úpravu jazierkovej vody je v základnom balení normovaná práve na objem 10 m3.

2. Náklady na filtráciu

Ďalším faktorom sú náklady na spoľahlivú filtráciu jazierka. Na trhu je množstvo filtračných setov, ktoré je možné zapojiť si svojpomocne. Cena filtračných setov narastá s objemom jazierka. Samozrejme, narastajú aj náklady na ročnú prevádzku jazierka – spotreba elektrickej energie, štartovacie baktérie, pravidelná výmena časti vody, prípravky na vláknité riasy a pod.

3. Ryby v jazierku

Ďalej by bolo dobré vedieť, či a aké jazierkové ryby plánujeme chovať. Väčšina výrobcov jazierkovej techniky pri filtroch uvádza tri údaje o objeme jazierka, ktorý by mal filter zvládnuť vyčistiť:

  1. objem vody pre kúpacie jazierko (teda bez rýb)
  2. objem vody pre jazierko s rybami (jeseter, veslonos, pstruh)
  3. objem vody pre jazierko s KOI kaprami

Vhodnosť filtra podľa typu jazierka

Tu je vhodné si všimnúť a pri výbere vhodného filtra do jazierka mať na pamäti, že KOI kapre vďaka svojmu nedokonalému tráveniu vyžadujú výkonnejšiu filtráciu, resp. že daný filter zvládne filtrovať menší objem jazierka, pokiaľ tam budú ryby alebo KOI kapre.

4. Jazierková fólia

V neposlednom rade ide o voľbu akú jazierkovú fóliu zvolíme. Pri výbere fólie odporúčam nešetriť. Je to súčasť jazierka, ktorá sa v budúcnosti najťažšie mení a pritom tvorí len zhruba 20 % ceny nákladov na jeho výstavbu.

Na výber je viacero možností:

My odporúčame práve použitie kaučukovej fólie, ktorá si svoje vlastnosti zachováva aj pri mrazoch a jej životnosť prekračuje 30 rokov.

5. Spôsob výstavby

Až polovicu ceny môžeme ušetriť, ak si jazierko zhotovíme svojpomocne. Výkop jazierka aj položenie fólie zvládne každý. Montáž značkového filtračného setu, ktorý bude zapojený čerpadlovo (teda čerpadlo na dne jazierka ženie vodu do filtra umiestneného vedľa jazierka na brehu) zvládne takisto každý. Určite sa  pred kúpou pri jeho výbere poraďte s autorizovaným predajcom danej značky a overte si dostupnosť náhradných dielov pre daný filter, či UV lampu.

Ak chcete mať filtračný systém inštalovaný profesionálne, je potrebné zapojiť ho gravitačne (teda filtrácia aj čerpadlo sú umiestnené v šachte vedľa jazierka).To už vyžaduje značné skúsenosti, preto odporúčam obrátiť sa na spoločnosť, ktorá má mnohoročné skúsenosti, množstvo dokončených realizácií a nebude sa na vašom jazierku učiť.

Tento variant je síce najdrahší, no gravitačne zapojená filtrácia jazierka je energeticky úspornejšia a jazierko je možné filtrovať celoročne. Jazierko je zároveň krajšie a bezpečnejšie, nakoľko v ňom nenájdete čerpadlo, elektrický kábel a prepojovacie hadice. Filtrácia neruší pohľad na okolie jazierka, pretože je ukrytá v zemi, zvyčajne pod dreveným mólom, ako to môžete vidieť v závere nášho najnovšieho videa.

Príklad výpočtu ceny výstavby

Prosím, majte na pamäti, že toto je len príklad. Cena výstavby závisí od vašich konkrétnych požiadaviek a doleuvedená tabuľka vám má poslúžiť len nato, aby ste si dokázali predstaviť, s akými službami a materiálmi je potrebné kalkulovať.
 

Práca / Materiál Množstvo cena od cena do
Výkop jazierka 10 m3 0 € 300 €
Geotextília 30 m2 30 € 90 €
Jazierková fólia 25 m2 50 € 220 €
Filtračný set 10 m3 300 € 2 000 €
Skimmer 10 m3 50 € 900 €
Zapojenie filtrácie 10 m3 0 € 300 €
Úpravy okolia jazierka 10 m3 0 € 500 €
Štartovacie baktérie 10 m3 15 € 50 €
Spolu náklady na výstavbu jazierka 445 € 4 360 €

Zhrnutie

Ako bolo v článku napísané, cena záhradného jazierka sa odvíja od mnohých faktorov, preto odporúčame pri plánovaní výstavby jazierka zveriť sa do rúk odborníkov a nechať si poradiť pri výbere vhodnej technológie tak, aby jazierko prinášalo v budúcnosti radosť a nie starosti. Ak v tejto veci potrebujete poradiť, kontaktujte nás, veľmi radi vám poradíme.

Spoločnosť NUMA s.r.o. je výhradným zástupcom spoločnosti FIAP GmbH na Slovensku. Ponúkame tovar od renomovaných výrobcov, akými sú FIAP, OASE, MESSNER, TMC, HOUSE OF KATA, VELDA, SENEYE a Evolution Aqua

  • manu1
  • manu2
  • manu3
  • manu4
  • manu5