Prečo nakupovať u nás?
Prečo nakupovať u nás?

- Nie sme len e-shop ale aj realizátorská firma s 10-ročnými praktickými skúsenosťami.
- Preto Vám vieme poradiť s každým technickým riešením či svojpomocnou realizáciou jazierka.
- Je za nami množstvo realizácií a referencií.
- Pred kúpou cez e-shop sa môžte s nami spojiť a odkonzultovať vhodnosť vybraného tovaru pre váš zámer.
- Zabezpečujeme záručný aj pozáručný servis na u nás zakúpený tovar.
- Môžte nás osobne navštíviť a prezrieť si produkty jazierkovej techniky priamo zapojené v našich jazierkach.

Certifikovaný e-shop
Certifikovaný e-shop

- Sme jediný e-shop na Slovensku s jazierkovou technikou a KOI kaprami certifikovaný spoločnosťou SAEC. Sme držiteľom certifikátu "Bezpečný nákup" od 8.2.2015 čo znamená, že e-shop numa.sk úspešne absolvoval certifikáciu už 10 rokov po sebe.
- Certifikovaný obchod prináša zákazníkom záruku a zároveň záväzok, že spĺňame pravidlá bezpečného a bezproblémového nákupu stanovené certifikačnými pravidlami.
- Pristupujeme seriózne ku každej prípadnej reklamácii.
- Dodržiavame pravidlá ochrany osobných údajov, čo potvrdzuje Úrad na ochranu osobných údajov SR registráciou informačného systému spoločnosti NUMA s.r.o. s prideleným registračným číslom - 201416903.
- Svoju objednávku môžte uhradiť dobierkou, alebo ju bezpečne uhradiť cez zabezpečený portál banky. Platbu na dobierku neposkytujeme pre fólie a tovar na objednávku.

Vernostný program
Vernostný program

- Spoločnosť NUMA s.r.o. svojich zákazníkov nakupujúcich prostredníctvom e-shopu odmeňuje za vernosť.
- Zaregistrujte sa u nás, objednajte si tovar a zbierajte pri tom body, ktorými môžete pri Vašich ďalších nákupoch u nás zaplatiť. Vernostné body sa nepripisujú za tovar ktorý je v zľave.
- Kúpou cez e-shop je vami zakúpený tovar registrovaný systémom a pri prípadnej reklamácii nemusíte predkladať doklad o kúpe.

Expresná doprava ZDARMA
Vernostný program

- Okamžitá expedícia tovaru - 93% tovaru je skladom a pri zadaní objednávky v pracovných dňoch do 12:00 hodiny (fólie do 10:00 hod) ho okamžite expedujeme - kuriérom je na druhý pracovný deň u Vás.
- Pri každom tovare je uvedená jeho dostupnosť - máte tak prehľad kedy Vám tovar môžeme odoslať.
- Doprava tovaru je zdarma pri objednávke nad 80€ pri doprave poštou a nad 150€ pri doprave kuriérom. Doprava zdarma neplatí pre fólie.

» » » Evolution Aqua

Evolution Aqua




Anglická spoločnosť Evolution Aqua Ltd vznikla vo februári roku 2001 a stala sa jednou z renomovaných producentov techniky pre záhradné jazierka. Známa je najmä vďaka pokrokovému filtru Nexus.

Evolution Aqua

Filtrácie Nexus spoločnosti Evolution Aqua sa behom posledných rokov stali jedným z najpokrokovejších filtračných systémov pre chov rýb, záhradné jazierka s KOI ako aj pre kúpacie jazierka.

Filtre NEXUS

Filtrácia Nexus v sebe spojuje dva nevyhnutné komponenty: mechanická schopnosť filtrácie a vysoká biologická účinnosť. Naviac oproti iným filtráciám prichádza spoločnosť Evolution Aqua pri filtroch Nexus s treťou, v dnešnej modernej dobe neodmysliteľnou podmienkou kvalitnej filtrácie – vysoko jednoduchou údržbou a spôsobom čistenia. Filtre Nexus sa vyznačujú:
- ľahkým, kompaktným materiálom s neobmedzenou životnosťou
- neprekonanou kvalitou a priezračnosťou vody
- bezúdržbovou biologickou časťou filtrácie
- unikátnym procesom samočistenia Kaldnes média
- veľmi nízkymi nákladmi na prevádzku
- inštaláciou Plug&Play
- malými priestorovými požiadavkami
- neprekonaným pomerom výkonnosť – kvalita – účinnosť – cena
- neprekonané jednoduché čistenie filtrácie
- inštalácia ako gravitačná či čerpadlová verzia
- nepotrebujú tlakové, alebo na spotrebu náročné čerpadlá
- použitie Kaldnes média – ktoré je vedecky podložené ako najlepšie biologické médium
- mechanická a biologická časť sú v jednej kompaktnej filtrácii
- biologickú časť je možné rozširovať podľa potreby
- pri čistení mechanickej časti sami vidíte, ako prebieha odkaľovanie
- malá spotreba vody pri čistení
Rez filtrom NEXUS.
Nexus Eazy 200 obsahuje:
Filtračnú jednotku Nexus 200, Kaldnes médium K1 do mechanickej časti – 30 litrov, Kaldnes médium K1 do biologickej časti – 50 litrov, odpadový a výpustný ventil. Súčasťou nie je vzduchovací kompresor 40 litrov a víko. Možnosť rozšíranie Kaldnes média až o 100 litrov.

Nexus Eazy 300 obsahuje:
Filtračnú jednotku Nexus 300, Kaldnes médium K1 do mechanickej časti – 50 litrov, Kaldnes médium K1 do biologickej časti – 100 litrov, odpadový a výpustný ventil. Súčasťou nie je vzduchovací kompresor 80 litrov a víko. Možnosť rozšíranie Kaldnes média až o 100 litrov.

Odporúčané vzduchovanie:

objem média Kaldnes vo filtry odporúčaný prívod vzduchu
do 100 litrov 40 litrov / min
od 100 do 150 litov 80 litrov / min
nad 150 litrov 120 litrov / min

 Rez filtrom NEXUS - vzduchovanie pri filtrácii a pri čistení. 

Používajte vzduchovanie čo najviac! Vzduchovanie je jednou z najdôležitejších súčastí Vášho jazierka a filtrácie. Vzduchujete nie pre ryby a vodné živočíchy, ale pre aerobné baktérie, ktoré ku svojej efektívnej činnosti ale aj svojej existencii potrebujú neustály prísun kyslíka. V prípade nedostatku kyslíka vo vode sa vo filtrácii a jazierku rozmnožujú anaerobné a heterotrofné baktérie, čím dochádza ku väčšiemu rastu dlhých vláknitých rias v jazierku.
Podľa posledných výskumov dobre fungujúce a prevzdušnené Kaldnes K1 umožňuje osídlenie baktériami, ktoré dokážu nahradiť aj rastliny v jazierku. A rozkladný proces čpavku prebieha priamo až do uvoľňovania volného dusíka – tzv. deamonitrifikácia.
Filtrácie Nexus sú jedny z najlepších na trhu, ale nie sú určené pre silne znečistené jazierka. U tých je potrebné požiť predfilter pre maximálne a jednoduché odstránenie hrubých nečistôt – napríklad Cetus, alebo Vortex predfiltre. Ak nie je možné takýto predfilter použiť, je potrebné filtrácie Nexus odkaľovať aj 1x týždenne. Predfilter Cetus zvýši účinnosť samotnej biologickej filtrácie v Nexuse o 50-100% a udrží kondíciu jazierka v období nábehu biologickej filtrácie! Pravidelne čistite nové filtrácie a pridávajte viac aerobných baktérií – tým nikdy nič nepokazíte – ale len aerobné baktérie!

Filter EAZY POD

Eazy Pod – vznikol ako produkt dopytu po lacnej  a kvalitnej filtrácii, ktorá v sebe skĺbi všetky prednosti rady Nexus. Eazy Pod je filtrácia, ktorá sa dá využiť ako predfilter, či samostatný filter pre karanténne a odchovné nádrže a okrasné jazierka.
Eazy Pod filter od Evolution Aqua

Filtre Eazy Pod sa vyznačujú:
Eazy pod v chovni s rybami - ľahkým, kompaktným materiálom s neobmedzenou životnosťou
- neprekonanou kvalitou a priezračnosťou vody
- bezúdržbovou biologickou časťou filtrácie
- unikátnym procesom samočistenia Kaldnes média
- veľmi nízkymi nákladmi na prevádzku
- inštaláciou Plug&Play
- malými priestorovými požiadavkami
- neprekonané jednoduché čistenie filtrácie
- inštalácia ako gravitačná či čerpadlová verzia
- nepotrebujú na spotrebu náročné čerpadlá
- použitie Kaldnes média – ktoré je vedecky podložené ako najlepšie biologické médium
- mechanická a biologická časť sú v jednej kompaktnej filtrácii
- pri čistení mechanickej časti sami vidíte, ako prebieha odkaľovanie
- malá spotreba vody pri čistení
- dodávaný s vekom

Technický popis:

Princíp filtrácie: mechanicko-biologická
Zapojenie: gravitačné, čerpadlové
Okrasné jazierka: do 20.000 litrov
Jazierka s KOI: do 10.000 litrov
Princíp filtrácie: Vortex a Kaldnes K1
Spôsob čistenia: odkaľovanie
Max. množstvo krmiva: 100g denne
Doporučené vzduchovanie: 40l/hod
Doporučené čerpadlo: do 10.000 l/hod
Doporučené UV-C: 30-55W

Mechanický filter CETUS

Cetus – jeden z najlepších screenex štrbinových filtrov na trhu, špeciálne v prevedení gravitačného zapojenia.
Rez mechanickým filtrom CETUS
Odstráni z vody mechanické nečistoty, hrubé organické nečistoty (lístie, zvyšky krmiva, výkaly rýb) a tým zvýši účinnosť biologickej filtrácie až o 50% (pri kúpacích jazierkach až o 80%).  Zvládne prietok vody až 18.000 litrov vody za hodinu a obsahuje nerezové 316L screen sito o veľkosti 300 mikrónov. Gravitačná verzia tohto predfiltra umožňuje plnú funkčnosť aj pri veľkom kolísaní hladiny jazierka až do 10cm. Je vhodný pre priame napojenie na skimmer alebo dnovej vpuste.

Filtračné médium KALDNES

EA Kladnes K1,K3, Biochip – najlepšie bio médiá pre Vaše jazierko


Kaldnes filtračné média

Najlepšie filtračné médium na trhu nielen z dôvodu vysokej celkovej filtračnej plochy ale aj schopnosti stáleho samočistenia. Médium je konštruované tak, aby bolo vybavené aj chránenou plochou – kde dochádza kde dochádza ku pravidelnej obmene nových baktérií, nového a najdôležitejšieho biofilmu. A to je presne to, čo potrebuje každá filtrácia. K1 a K3 sa dá využiť aj ako super médium na mechanickú filtráciu, stačí len nepoužiť vzduchovanie. V tabuľke nižšie uvádzame príklady množstva krmiva, ktoré sú schopné Kaldnes médiá biologicky odbúrať z vody pri rozbehnutom K1 médiu a 35% obsahu bielkovín v krmive KOI.

 

 Graf množstva odbúrania krmiva médiom Kaldnes. 

Krmivá EA ONE

Krmivo EVOLUTION AQUA ONE

Krmivá EA ONE predstavujú vrchol medzi krmivami pre japonské KOI kapre. Patentom chránené zloženie krmiva zabezpečí doposiaľ nevídaný rast japonských KOI a to aj u rýb, ktoré zdanlivo dosiahli svoju maximálnu dĺžku a už dlhšie obdobie sa zdá, že ďalej nerastú. Krmivo je vyrobené z prírodnej potravy japonských KOI kaprov, bez akýchkoľvek prísad akými často bývajú obiloviny, popol, farbivá či rybia múčka.

 

 

 Fenomenálny rast KOI kaprov s krmivom EA ONE. 

Spoločnosť NUMA s.r.o. je výhradným zástupcom spoločnosti FIAP GmbH na Slovensku. Ponúkame tovar od renomovaných výrobcov, akými sú FIAP, OASE, MESSNER, TMC, HOUSE OF KATA, VELDA, SENEYE a Evolution Aqua

  • manu1
  • manu2
  • manu3
  • manu4
  • manu5