Prečo nakupovať u nás?
Prečo nakupovať u nás?

- Nie sme len e-shop ale aj realizátorská firma s 10-ročnými praktickými skúsenosťami.
- Preto Vám vieme poradiť s každým technickým riešením či svojpomocnou realizáciou jazierka.
- Je za nami množstvo realizácií a referencií.
- Pred kúpou cez e-shop sa môžte s nami spojiť a odkonzultovať vhodnosť vybraného tovaru pre váš zámer.
- Zabezpečujeme záručný aj pozáručný servis na u nás zakúpený tovar.
- Môžte nás osobne navštíviť a prezrieť si produkty jazierkovej techniky priamo zapojené v našich jazierkach.

Certifikovaný e-shop
Certifikovaný e-shop

- Sme jediný e-shop na Slovensku s jazierkovou technikou a KOI kaprami certifikovaný spoločnosťou SAEC. Sme držiteľom certifikátu "Bezpečný nákup" od 8.2.2015 čo znamená, že e-shop numa.sk úspešne absolvoval certifikáciu už 10 rokov po sebe.
- Certifikovaný obchod prináša zákazníkom záruku a zároveň záväzok, že spĺňame pravidlá bezpečného a bezproblémového nákupu stanovené certifikačnými pravidlami.
- Pristupujeme seriózne ku každej prípadnej reklamácii.
- Dodržiavame pravidlá ochrany osobných údajov, čo potvrdzuje Úrad na ochranu osobných údajov SR registráciou informačného systému spoločnosti NUMA s.r.o. s prideleným registračným číslom - 201416903.
- Svoju objednávku môžte uhradiť dobierkou, alebo ju bezpečne uhradiť cez zabezpečený portál banky. Platbu na dobierku neposkytujeme pre fólie a tovar na objednávku.

Vernostný program
Vernostný program

- Spoločnosť NUMA s.r.o. svojich zákazníkov nakupujúcich prostredníctvom e-shopu odmeňuje za vernosť.
- Zaregistrujte sa u nás, objednajte si tovar a zbierajte pri tom body, ktorými môžete pri Vašich ďalších nákupoch u nás zaplatiť. Vernostné body sa nepripisujú za tovar ktorý je v zľave.
- Kúpou cez e-shop je vami zakúpený tovar registrovaný systémom a pri prípadnej reklamácii nemusíte predkladať doklad o kúpe.

Expresná doprava ZDARMA
Vernostný program

- Okamžitá expedícia tovaru - 93% tovaru je skladom a pri zadaní objednávky v pracovných dňoch do 12:00 hodiny (fólie do 10:00 hod) ho okamžite expedujeme - kuriérom je na druhý pracovný deň u Vás.
- Pri každom tovare je uvedená jeho dostupnosť - máte tak prehľad kedy Vám tovar môžeme odoslať.
- Doprava tovaru je zdarma pri objednávke nad 80€ pri doprave poštou a nad 150€ pri doprave kuriérom. Doprava zdarma neplatí pre fólie.

» » » Japonsko - domov koi kaprov

Japonsko - domov koi kaprov




Japonsko pozostáva z viacerých na seba nadväzujúcich ostrovov, ktoré sa tiahnu viac ako 3.000 kilometrov zo severu na juh. Štyri hlavné ostrovy sú Hokkaido, Honshu, Shikoku a Kyushu.

Japonsko - domov koi kaprov

Všeobecné fakty o Japonsku:

Oficiálny názov: Japonsko
Poloha: východná Ázia
Rozloha: 378.000 km ²
Populácia: 127 milliónov
Úradný jazyk: Japončina
Hlavné mesto: Tokio
Národná mena: Yen (Symbol: ¥)

Vlajka:
Národná vlajka Japonska pozostáva z veľkého červeného kruhu (znázorňujúceho slnko bez lúčov) na bielom podklade. V Japončine sa volá Nisshöki (日章旗 slnečná zástava) alebo Hinomaru (日の丸 slnečný disk). V prvej polovici sedemnásteho storočia slnečná zástava bola schválená vládou a od toho času sa stala oficiálnou vlajkou.
V roku 1856 bolo kvôli predídeniu zámeny Japonských lodí od cudzích rozhodnuté, že všetky japonské lode musia mať vztýčenú vlajku so slnečným diskom. Takto bola po prvý krát ukázaná ako národný symbol Japonska aj navonok.
Rozmery vlajky sú pevne dané nasledovne: biely obdĺžnik musí byť v pomere 7:10 a priemer slnečného disku zaberá 3/5 výšky bieleho obdĺžnika.

Hymna:
Noty japonskej hymnyNárodná hymna je známa pod názvom "Kimigayo". Slová piesne sú zo starej básne pozostávajúcej z niekoľkých zbierok básní napr. Kokin Wakashu alebo Wakan Roeishu. Ich autor je neznámy. Na zasadnutí parlamentu v roku 1999 premiér Obuchi Keizo podal oficiálne vysvetlenie pojmu „kimi v Kimigayo“ ovplyvnených prúdom japonskej konštitúcie - cisára – symbolu a svornosti ľudí, ktorého postavenie vychádza z vôle ľudu od ktorých moc panovníka závisí. 'Kimigayo' ako hovorí celok je občanom tejto krajiny ktorá ma cisára a tiež je symbolom spojitosti ľudu. Preto sú slová tejto hymny modlitbou za trvalú prosperitu a  mier v tejto krajine.

Hudba ku nej bola zložená v roku 1880 Hayashi Hiromorim. V roku 1893 minister školstva rozhodol, že skladba by mala byť spievaná počas národných sviatkov na základných školách. Čoskoro nato ju bolo možné počuť tiež počas štátnych ceremónií a športových podujatí. Skladba už bola dlhý čas považovaná spolu s vlajkou za symbol Japonska. Napokon boli oficiálne uznané zákonom.

 

Poloha:
Japonsko je rozdelené na 47 prefektúr. Zemepisne a historicky môžeme Japonsko rozdeliť na ostrovy: Hokkaido, Tohoku, Kanto, Chubu, Kinki, Chugoku, Shikoku, Kyushu and Okinawa.
Nakoľko hornatá krajina pokrýva viac ako 70% krajiny, veľké mestá Japonska sa sústreďujú na zvyšných rovinách, ktoré zaberajú menej ako 30% celého územia. Mestá s obyvateľmi viac ako 1 mil. ľudí sú: Sapporo na Hokkaide, Sendai v regióne Tohoku, Saitama, Tokyo, Kawasaki a Yokohama v regióne Kanto, Nagoya na Chubu, Osaka, Kyoto a Kobe v regióne Kinki, Hiroshima v Chugoku a Fukuoka a Kitakyushu na Kyushu.

Japonské ostrovy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podnebie:
Japonsko je obklopené zo všetkých strán morom. Prevládajúce teplé a studené morské prúdy vytvárajú ekosystém v ktorom prosperujú početné druhy rýb.
Hlavná časť Japonska leží v severnom klimatickom pásme zeme. V letnom období vládne vlhké monzúnové podnebie s južnými vetrami od Tichého oceánu, zatiaľ čo v zime prevládajú severozápadné vetry auroázijského kontinentu.
Japonsko má 4 obdobia, vzájomne zreteľne oddelené. Dve najnádhernejšie atrakcie Japonska sú čerešňové kvety na jar a krvavočervený, oranžový a žltý nádych lístia na jeseň. Japonci majú radi zmeny ročných období a zverejňujú špeciálne mapy ktoré ukazujú napríklad, kde je možné v plnej nádhere vidieť kvety čerešní, či cítiť vôňu lístia. Najsevernejšia a najjužnejšia časť Japonska majú úplne odlišné podnebie. Napríklad v marci môže byť na juhu slnečno a na severe môže ležať sneh.
Krajinu často sužujú veľké prírodné katastrofy ako tajfúny, erupcie sopiek a zemetrasenia. I keď stoja tieto prírodné úkazy množstvo ľudských životov, Japonci pracujú tvrdo a dlho na udržaní následkov katastrof na najnižšie možnej úrovni. Japonci aplikujú najnovšie technológie na stavbu zemetraseniu odolných stavieb, a technológií na predpovede.

Populácia:
Japonsko má približne 127 miliónov obyvateľov. Je to deviata najpočetnejšia populácia sveta. Nakoľko je populácia vysoká v porovnaní s rozlohou krajiny, hustota populácie s 342 osobami na kilometer štvorcový je pomerne vysoká. Je to ďaleko viac ako v USA (29) a Francúzsku (107), približuje sa Belgicku (333).

Kultúra:
V japonských divadlách nájdeme 3 tradičné formy umenia: hudobno tanečná dráma pochádzajúca zo 14-teho storočia. Scenéria je prostá, herci nosia tradičné masky a kostými. Ďalším je spev a pohyb veľmi pomalé a štylizované. Od predchodcu ktorým je sarugaku, prevláda humorný aspekt naproti kyogen – ktorý tradične vymedzuje prestávky medzi hrami.Japonské divadlo
Bábkové divadlo bunraku sa prvýkrát objavilo v 16-stom storočí. Bábky majú polovičnú veľkosť prirodzenej veľkosti a sú veľmi realistické. Každá bábka je vedená tromi ľuďmi ktorých je vidieť napriek tomu, že sú oblečení v čiernom. Kabuki je plne dramatická scéna plná akcie a javiskových efektov, umeleckých a pestrofarebných kostýmov. Divadlá Kabuki majú móla (hanamichi), ktoré umožňujú publiku byť prístupné publiku, ktoré je tak priamo v dianí a zapája sa do deja. Hrajú len muži, herci ženských rolí sa nazývajú onnagata. Moderné divadlo (shingeki) tak ako diela známych západných scenáristov sú v Japonsku tiež populárne.

Architektúra:
Na mnohých miestach Japonska je stále možné obdivovať tradičnú architektúru, v prvom rade v chrámoch a svätyniach ktorých je v Japonsku nespočet – taktiež napr. v strede Tokia medzi úplne modernými domami. Tesári ovládali umenie stavby bez skrutiek alebo klincov, len vzájomným spájanímdrevených častí. Kameň bol používaný poväčšine len na upevnenie steny zámkami či zarážkami. Dnes mrakodrapy rastú kvôli nedostatku pôdy čoraz vyššie. Nové letisko v Osake bolo postavené na umelom ostrove v mori. Mená veľkých moderných architektov ako Tadao Andrô sú tiež známe v zámorí.

Japonské štátne sviatky:
V Japonsku majú 14 štátnych sviatkov stanovených zákonom. Ak pripadne štátny sviatok na nedeľu, presúva sa na nasledujúci deň.

01.01. Nový rok (Ganjitsu) – spolu so sviatkom bon najdôležitejší sviatok v roku, kedy sa schádza rodina
15.01. Deň dospelosti (Seijin no hi) – sviatok všetkých mladých, ktorí do 3 minulého roku do 1 príslušného roku dovŕšia 20 rokov
11.02. Deň založenia štátu (Kenkoku kiken no hi) – na pamiatku nástupu cisára Jimmu roku 660 p.n.l na trón
21.03. Deň jarnej rovnodennosti (Shinbun no hi) – pôvodne ústredný deň buddhistického sviatku higan
29.04. Deň zelene (Midori no hi) – pôvodne deň narodenín cisára Showa, po jeho smrti zmenený na deň ochrany prírody
03.05. Deň ústavy (Kempou kinenbi) – na pamiatku Japonskej ústavy, ktorá vstúpila do platnosti roku 1947
05.05. Deň detí (Kodomo no hi) – deň chlapcov, kedy sa na domy vešajú papierové kapre, symbol sily a vytrvalosti
15.09. Deň úcty k starobe (Keirou no hi) – ustanovenie zákona o sociálnom zabezpečení v starobe (Roujin fukusho hou, 1966)
20.09. Deň mora (Umi no hi) – novo stanovený roku 1997
23.09. Deň jesennej rovnodennosti (Shuubun no hi) – tak ako Shinbun no hi ústredný deň buddhistického sviatku higan
10.10. Deň telesnej výchovy (Taiiku no hi) – na pamiatku Olympijských hier v Tokiu roku 1964
03.11. Deň kultúry (Bunka no hi) – ideály vyjadrené v ústave sa propagujú kultúrnymi programami
23.11. Deň vzdania vďaky za prácu (Kinrou kansha no hi) – za prácu vykonanú počas celého roku a za úrodu
23.12. Cisárove narodeniny (Tennou tanjoubi) – narodeniny terajšieho cisára Heisei(Akihito)


Dôležité cestovné údaje:
Časový posun: 8 hodín (počas zimného času 7 hodín)
Elektrické napätie: 100 V ~/50-60 hertz
Sieťová zástrčka: Sieťová zástrčka
Elektrická zásuvka: Elektrická zásuvka.
Cestovná zástrčka: nevyhnutná
Modem adapter: RJ11, RJP
Miestny kód: 0081
Mena: 1 yen = 100 sens
Kurz: 100 JPY  je približne 1 EUR
Otváracie hodiny: približne 10-20 hodín

Pre turistickú cestu do 80 dní pobytu v Japonsku nepotrebujete vízum.

Zásady spoločenského správania:
- polievky a cestovinové jedlá sa v Japonsku „pijú sŕkaním“. Nedávajte najavo Váš nesúhlas voči iným hosťom v reštaurácii ani keď ovládate jedenie paličkami dokonale.
- dávanie sprepitného nie je v Japonsku zaužívané. Nepokúšajte sa zastavovať na ulici taxík medzi 23:00 a 01:00, taxikári reagujú len na špecifické posunky.
- ukážte zhovievavosť, pokiaľ Vaša angličtina nebude pochopená okamžite. Netrpezlivosť vyjadruje aroganciu, schopnosť domyslieť si je vhodná
- látkové vreckovky sa používajú výhradne na utieranie potu z čela. Jej použitie na vyčistenie nosa je neprípustné
- poznanie niektorých japosnkých pojmov „otvára dvere“ u Japoncov
- neohŕňajte nos, ak Vám Váš hostiteľ prinesie exotické jedlo, inak Vás pozve do reštaurácie s európskou kuchyňou.
- Japonci sa vyhýbajú vzájomnému fyzickému kontaktu. Potrasenie rukou je prevzatý zvyk, avšak nevyhýbajte sa mu
- pri vstupe do domu hostiteľa si vyzujte topánky
- odporúčame niesť si do Japonska jeny vo forme cestovných šekov, alebo v hotovosti si zmeniť jeny v domácej banke. Výmena cudzej meny za hotovosť v Japonsku je veľmi drahá, najmä však v hoteloch. Nosenie hotovosti nie je nebezpečné, pretože Japonsko je vo všeobecnosti považované za bezpečnú krajinu. Krádeže či napadnutia sú dosť nepravdepodobné.
- cestovné šeky a medzinárodné kreditné karty ako napríklad American express, Visa, Dinners club a MasterCard sú akceptované vo všetkých veľkých bankách, hoteloch a obchodných domoch vo veľkých mestách.

Spoločnosť NUMA s.r.o. je výhradným zástupcom spoločnosti FIAP GmbH na Slovensku. Ponúkame tovar od renomovaných výrobcov, akými sú FIAP, OASE, MESSNER, TMC, HOUSE OF KATA, VELDA, SENEYE a Evolution Aqua

  • manu1
  • manu2
  • manu3
  • manu4
  • manu5